04-09-15

Uw kind op kot en nu?

Na zijn hele leven bij u te hebben gewoond, is uw kind de afgelopen weken uitgevlogen. Voor het eerst op zichzelf, helemaal alleen in een vreemde stad. Hoewel, alleen… Meestal valt dat erg mee en zoeken de nieuwe studenten de gezelligheid bij elkaar op. Ze wennen snel aan hun nieuwe leven en de vrijheid die daarbij hoort. Terwijl u thuis nog moet wennen aan die lege plek aan tafel, zit uw zoon of dochter waarschijnlijk gezellig samen met andere studenten bij de pizzeria of op iemands kamer. Dus daar hoeft u zich vast geen zorgen over te maken! Maar wat is er wel nodig voor een onbezorgde studietijd?

De familiale verzekering, ook voor uitwonende kinderen

Het controleren van de huidige verzekeringen is belangrijk voor een onbezorgde studietijd. Een familiale verzekering dekt niet alleen de onkosten van schade aan derden, veroorzaakt door alle personen van een gezin die onder één dak wonen. Ook uitwonende kinderen van u zelf of van uw partner met wie u samenwoont, zijn verzekerd zolang zij geen eigen gezin hebben en voor hun onderhoud van u afhankelijk zijn. Voor het uitkeren van een vergoeding dient er wel altijd een oorzakelijk verband te zijn tussen een bepaalde handeling en de schade die is opgelopen. Denkt u er ook aan door te geven aan de verzekeraar dat uw kind is verhuisd?

Onmisbaar: een goede ongevallenverzekering

Naast de familiale verzekering is het zeker goed ook een ongevallenverzekering af te sluiten voor de leden van uw gezin. Een familiale verzekering dekt immers alleen de onkosten van schade aan derden, niet van onkosten waar u zelf mee te maken krijgt.

De verzekering van het kot

Een familiale verzekering dekt meestal ook de onkosten van gebouwen waarvoor u aansprakelijk bent. Het gaat dan ook om een tweede woning en een studieverblijf waarvan u eigenaar bent of die u huurt. Hieronder valt dus ook het kot van uw kind. Een brandverzekering is uiteraard ook noodzakelijk, zodat u de inboedel maar ook de huurdersaansprakelijkheid goed heeft verzekerd. Bij een aantal brandverzekeringen is de inboedel en de huurdersaansprakelijkheid van uitwonende kinderen mee verzekerd.

Meer weten?

Wilt u weten of uw kind goed verzekerd is? Vraag ons om vrijblijvend advies.