25-08-15

Geld wordt steeds minder belangrijk, volgens de Belg van nu.

De jaarlijkse analyse door het onafhankelijke onderzoeksbureau InSites bij meer dan 2.600 Belgen in 2015 in opdracht van AG Insurance fungeert als een nationale geluksbarometer voor verzekeraars. Waarom is het belangrijk dat een verzekeraar jaarlijks vinger aan de pols houdt bij het nationale geluk? Wij willen u behoeden voor risico’s en bijdragen aan een gelukkig leven. Wie zich gelukkig voelt, staat immers positiever in het leven en voelt zich gezonder. Hij of zij presteert beter op het werk en is meer gemotiveerd.

De geluksbarometer toont in 2015 een significante verschuiving in de cijfers. Maakte de eigen financiële situatie in 2014 nog deel uit van de nationale top geluksfactoren; in 2015 zijn de drie meest bepalende geluksfactoren volgens de Belg familie, gezondheid en sociaal leven.

West-Vlamingen zijn de gelukkigste Belgen

Belgen woonachtig in West-Vlaanderen, Antwerpen of Namen scoren gemiddeld een 8 of hoger op de geluksbarometer. In andere delen van het land zoals Limburg en Henegouwen ligt dit cijfer een stuk lager. De grootste optimisten wonen in Oost-Vlaanderen en Namen; deze inwoners zien de toekomst het meest zonnig in. Mensen die op het platteland wonen, zijn ook aantoonbaar gelukkiger dan mensen die in een stad wonen.

Landelijk geluksgevoel

Met een gemiddelde score van 6,5 op een schaal van 10, blijft het geluksgevoel van de Belg vrij constant ten opzichte van vorig jaar. Er is wel een verschil in het vertrouwen in de toekomst. Meer dan 50% van de Belgen ziet nu een positievere toekomst in het verschiet.