Nieuws

18-09-23

Week van de Mobiliteit: Ga jij #goedopweg?

Zoals de traditie het wil, komt heel Europa tijdens de Week van de Mobiliteit weer in actie voor meer duurzame mobiliteit. Doe je mee met de Strapdag of laat je de auto staan op de Trein-Tram-Busdag en autoloze zondag? Dan willen wij dat alleen maar aanmoedigen! Maar vergis je niet, het is niet omdat je zonder auto op pad bent, dat er geen gevaar is op de weg. Ook te voet maar vooral met de fiets is een ongeluk snel gebeurd.
11-09-23

Zijn zonnepanelen verzekerd in je brandverzekering?

Als je zonnepanelen op je dak hebt liggen, zijn die dan automatisch verzekerd in je brandverzekering? En moet je je verzekeraar verwittigen wanneer je zonnepanelen hebt? Je leest het hier. Zijn zonnepanelen verzekerd tegen brand- en stormschade? Wat als er iets misgaat? Een fikse storm teistert je zonnepanelen, er ontstaat een brand in je woning die je zonnepanelen onherstelbaar beschadigt, … Wel, we hebben goed nieuws: de meeste verzekeraars verzekeren zonnepanelen standaard in de brandverzekering voor je privéwoning. Zo zijn je zonnepanelen beschermd tegen
04-09-23

Ongeval op school: wat vergoedt de schoolverzekering?

Je kinderen gaan opnieuw naar school. Dat wordt weer wennen aan stilzitten in de klas en huiswerk maken. Wees maar zeker dat ze zich tussendoor eens goed zullen uitleven! Wat ravotten met vriendjes op de speelplaats of ’s avonds met de fiets naar huis crossen. Laat ze maar, jij zorgt er wel voor dat ze goed verzekerd zijn.
28-08-23

Wat dekt de schoolverzekering?

Binnenkort gaan je kinderen opnieuw naar school. Dat wordt weer wennen aan stilzitten in de klas en huiswerk maken. Wees maar zeker dat ze zich tussendoor eens goed zullen uitleven! Wat ravotten met vriendjes op de speelplaats of ’s avonds met de fiets naar huis crossen. Laat ze maar, jij zorgt er wel voor dat ze goed verzekerd zijn.
14-08-23

Wat met arbeidsongevallen tijdens thuiswerk?

Telewerk wint aan belang, onder andere door de gedwongen aanpassing tijdens de pandemie. De voorspelling is dat de behoefte aan telewerk ook de komende jaren enkel nog zal toenemen. Hybride werken wordt dus de toekomst. En dat is een goede zaak. Want een goede balans tussen werk en privéleven is voor alle werknemers van belang. Maar wat als je van de trap valt tijdens het thuiswerken? Of van je bureaustoel schuift als je een document wilt nemen? Is dat dan een arbeidsongeval? Om te kunnen spreken van een arbeidsongeval moeten vier elementen bewezen zijn, nl.:
07-08-23

Begin nu met pensioensparen en profiteer volgend jaar al van het fiscale voordeel.

Wat zou u graag doen als u met pensioen bent? Met de kleinkinderen naar de bioscoop, eens goed gaan eten met de familie, af en toe een citytrip of wat cultuur opsnuiven…? We willen toch allemaal genieten van onze oude dag? Wel, het slechte nieuws is dat uw wettelijk pensioen niet volstaat om uw levensstandaard te behouden. Maar gelukkig is er pensioensparen. Een aanvullend pensioen opbouwen helpt immers om later minder zorgen te hebben en meer te genieten van uw oude dag.
24-07-23

Rijden met teenslippers, laarzen of op blote voeten

Bij warm weer, op vakantie of thuis, zetten sommigen zich blootsvoets achter het stuur of dragen ze bij het rijden (teen)slippers – ook teensletsen genoemd -, “flip flops”, of schoeisel dat amper aan de voeten houdt. ‘s Winters rijden sommigen met dikke laarzen of sneeuwschoenen. Heel wat dames dragen bij het rijden schoenen met naaldhakken. Is dit toegelaten? De wegcode
17-07-23

Verzekert de brandverzekering je tuin en zwembad?

Je brandverzekering beschermt je gebouw en vaak ook je inboedel. Voor alles rondom je huis - zoals je tuin, zwembad of trampoline - is er soms slechts een beperkte dekking of helemaal geen dekking. Hoe los je dit op? Hoe kun je je tuin en zwembad verzekeren? Je brandverzekering verzekert de goederen of spullen rondom je huis. Zo zijn je tuinmeubelen en je tuinverlichting (tot een bepaald bedrag) bij bepaalde verzekeraars verzekerd voor schade door storm, hagel, sneeuw- of ijsdruk. Dat is ook zo voor je buitenkeuken en het afdekzeil van je zwembad of jacuzzi.

Offerte

Vraag online een vrijblijvende offerte aan.
Offerte aanvragen

Schade?

Online schade aangeven, schadetips, aanrijdingsformulier, ...
Ga verder

Vragen?

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.
Maak een afspraak

Documenten

Algemene voorwaarden, aangifteformulieren, ...
Bekijken